Μήπως σε μπερδεύουν; Μήπως μπερδεύεσαι; Μήπως δεν είσαι σίγουρος, αν αυτή τη στιγμή είσαι μεγάλος ή μικρός; Μήπως σε ενοχλεί να σε αντιμετωπίζουν άλλες φορές σαν μικρό κι άλλες φορές σαν μεγάλο; Εμάς μας ενοχλεί και μας μπερδεύει.  Έτσι εμείς οι συντάκτες του σχεδόν 12, (μπερδεμένοι όπως φαίνεται και από τον τίτλο του περιοδικού μας) αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα και να αναφέρουμε τέτοια παραδείγματα που σχεδόν σας φαίνονται γνωστά.

Πάρτε βαθιά ανάσα και συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου.

– Όταν πρέπει να τακτοποιήσω το δωμάτιο μου μου λένε πως είμαι μεγάλη, ενώ όταν τους ζητάω κινητό μου λένε πως είμαι πολύ μικρή.

– Όταν φοβάμαι να δώσω αίμα μου υπενθυμίζουν πώς είμαι μεγάλη, ενώ όταν θέλω να δω μια εκπομπή στην τηλεόραση που δεν τους αρέσει μου λένε πως είμαι μικρή.

– Για του γονείς μου είμαι μεγάλη για να κάνω τα μαθήματά μου, ενώ είμαι μικρή για να πηγαίνω και να έρχομαι μόνη μου στο σχολείο.

– Είμαι μεγάλη για να βοηθάω στις δουλειές του σπιτιού, ενώ είμαι μικρή για να βλέπω ό,τι θέλω στην τηλεόραση.

– Οι γονείς μου όταν δεν μαζεύω το δωμάτιο μου μου λένε ότι είμαι μεγάλη και πρέπει να το μαζεύω, ενώ όταν τους ζητάω να πηγαίνω μόνη μου στο σχολείο και να επιστρέφω μόνη μου στο σπίτι μού λένε πως είμαι μικρή.

– Είμαι πολύ μεγάλος για να γυρίζω μόνος μου στο σπίτι, αλλά είμαι πολύ μικρός για να μένω κάπου με τους φίλους μου γυρνώντας στο σπίτι. 

– Είμαι μεγάλος για να μην ασχολούμαι όταν ο αδερφός μου με ενοχλεί, μα είμαι μικρός όταν ασχολούμαι.

– Οι γονείς μου λένε ότι είμαι μικρή για να πηγαίνω βόλτες μόνη μου, αλλά είμαι μεγάλη για να πηγαίνω στον γιατρό.

– Οι γονείς μου λένε ότι είμαι μικρή για να μένω πολλή ώρα μόνη μου στο σπίτι, αλλά είμαι αρκετά μεγάλη για να πηγαίνω και να γυρνάω μόνη μου από το σχολείο.

– Οι γονείς μου λένε ότι είμαι μικρή για να πηγαίνω και να γυρνώ μόνη μου από τα Αγγλικά, αλλά είμαι μεγάλη για να πηγαίνω και να γυρνάω μόνη μου από το σχολείο.

– Οι γονείς μου λένε ότι είμαι μικρή για να ελέγχω τον εαυτό μου, αλλά είμαι μικρή για να κάνω τα μαθήματα χωρίς να με ελέγχουν. 

– Οι γονείς μου λένε ότι είμαι μικρή για να μην έχω βοήθεια στα μαθήματα, αλλά είμαι μεγάλη για να μπορώ να μαγειρέψω.

– Είμαι μικρός για να δοκιμάσω μπύρα, αλλά είμαι μεγάλος για να πίνω ντεπόν.

– Η μαμά μου λέει πως είμαι μεγάλη για να πηγαίνω μόνη μου στο σχολείο, ενώ είμαι μικρή για να έχω κινητό.
Ο μπαμπάς μου λέει ότι είμαι μεγάλη για να πηγαίνω μόνη μου στο σχολείο, αλλά μικρή για να γυρίζω μόνη μου.

– Οι γονείς μου λένε ότι είμαι αρκετά μεγάλη για να κάθομαι μόνη μου για λίγο σπίτι, ενώ είμαι μικρή για να πηγαίνω μόνη μου στο σχολείο.

– Οι γονείς μου με αντιμετωπίζουν σαν μεγάλο για να ετοιμάζω το φαγητό και άλλοτε σαν μικρό όταν μου λένε γλυκά λόγια.

– Ο μπαμπάς μου θεωρεί ότι είμαι πολύ μεγάλη ώστε να μένω μόνη μου στο σπίτι, όμως πολύ μικρή για να κάνω babysitting στον αδερφό μου. Επίσης η μαμά μου θεωρεί ότι είμαι αρκετά μεγάλη για να πηγαίνω μόνη μου στο σχολείο, αλλά όχι αρκετά μεγάλη για να πηγαίνω βόλτες .

– Οι γονείς μου με αντιμετωπίζουν σαν μεγάλη κάθε φορά που πάω στον οδοντίατρο, ενώ με θεωρούν πολύ μικρή για να κοιμάμαι κάθε μέρα μετά τις 10:00.

– Με θεωρούν μεγάλο όταν προσέχω την αδελφή μου και όταν μένω μόνος μου στο σπίτι, ενώ με θεωρούν μικρό όταν βλέπω πολλή ώρα τηλεόραση.

– Μου λένε ότι είμαι αρκετά μεγάλη για να μαζεύω και να τακτοποιώ το δωμάτιο μου, ενώ λένε πως είμαι μικρή για να έχω κινητό.

– Οι γονείς μου με θεωρούν αρκετά μεγάλη για να παίρνω την αδερφή μου από το σχολείο, ενώ με θεωρούν πολύ μικρή για να μένω μόνη μου στο σπίτι για πολλές ώρες.

– Οι γονείς κάποιες φορές νομίζουν ότι είμαστε μεγάλοι και κάποιες άλλες φορές μικροί. Όταν παίρνουμε τα αδέλφια μας από το σχολείο είμαστε μεγάλοι, αλλά για να πάρουμε κινητό τηλέφωνο πρέπει να είμαστε πάνω από 18 χρονών. Είμαι μεγάλη για πετώ τα σκουπίδια ή για να πηγαίνω στο σουπερμάρκετ,  αλλά είμαι μικρή για να πηγαίνω μόνη μου στο μπάσκετ 🏀.

– Πολλές φορές για τους γονείς μου είμαι πολύ μεγάλος και άλλες φορές είμαι ακόμα μικρός. Για παράδειγμα είμαι μεγάλος πια για να μπορώ να φροντίζω μόνος μου τις υποχρεώσεις μου, αλλά πολύ μικρός για να παίρνω αποφάσεις μόνος μου.

– Είμαι μεγάλη όταν κάνω τις δουλειές του σπιτιού, αλλά είμαι μικρή όταν θέλω να πάω κάπου μόνη μου. 

– Είμαι μεγάλη όταν μένω στο σπίτι μόνη μου, αλλά είμαι μικρή όταν φεύγω μόνη μου από το σχολείο.

– Είμαι μεγάλη όταν βλέπω ταινίες άνω των 8 ετών, αλλά είμαι μικρή όταν βλέπω μια ταινία άνω των 12 ετών .

– Οι γονείς μου με θεωρούν μεγάλο όταν είμαι συγκεντρωμένος στο διάβασμα και μικρό όταν θέλω να πηγαίνω και να φεύγω μόνος μου από το σχολείο.

– Οι γονείς μου με αντιμετωπίζουν άλλοτε σαν μικρό παιδί κι άλλοτε σαν μεγάλο. Είμαι μικρή για να πάρω tablet, ενώ είμαι μεγάλη για να λερώνω το δωμάτιό μου.

– Είμαι μικρή για να φεύγω μόνη μου από το σχολείο, ενώ είμαι μεγάλη για κάνω μόνη τα μαθήματά μου.
Είμαι μικρή για να πηγαίνω μόνη μου στο σούπερ μάρκετ, ενώ είμαι μεγάλη για να πηγαίνω τα σκουπίδια στον κάδο (ο κάδος σκουπιδιών είναι λίγο πιο κοντά στο σπίτι μου από το σούπερ μάρκετ).
Είμαι μικρή για να βλέπω τηλεόραση πάνω από δύο ώρες, ενώ είμαι μεγάλη για να φοβάμαι όταν πηγαίνω για εξετάσεις αίματος.
Είμαι μικρή για να μπω στο τρενάκι του τρόμου, ενώ είμαι μεγάλη για να κάθομαι ήσυχα στις επισκέψεις κ.τ.λ. 

– Οι γονείς μου λένε ότι είμαι μεγάλος για να πηγαίνω μόνος μου στο σχολείο και για να γυρνάω μόνος μου στο σπίτι, αλλά δεν μπορώ να έχω ακόμη κινητό.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η αντιμετώπιση των γονιών μας απέναντι μας αλλάζει μερικές φορές. Αλλά τι ξέρουμε εμείς; Είμαστε πολύ μικροί για να γράφουμε τέτοια πράγματα αλλά πολύ μεγάλοι για να καταλαβαίνουμε ότι δεν πρέπει να τα γράφουμε.